Etapa I

ȘCOALA DE CERCETARE ȘI DEZBATERI

Această etapă presupune:

  • Comunicarea directă cu cetățenii și chestionarea acestora despre cele mai importante probleme locale cu care se confruntă;
  • Cercetarea și elaborarea unui plan de acțiuni și mobilizarea comunității pentru a face pași spre rezolvarea problemelor identificate;
  • Întâlniri și discuții cu autoritățile locale despre potențiale soluții de rezolvare a problemelor;
  • Comunicarea rezultatelor oamenilor;
  • Elaborarea unor strategii alternative de rezolvare a unei probleme;
  • Dezbaterea strategiilor într-un format bine determinat, între echipe de „Guvernare” și ”Opoziție”, cu valori preponderent de dreapta și de stânga.

etapa-I

Locuitorii blocurilor de pe strada Cuza-Vodă 9, 9/2, 11 semnează petițiile adresate Consiliului municipal Chișinău, Î.M. Lumteh, Î.M „Spații Verzi” și Întreprindrii Municipale de Gestiune a Fondului Locativ (ÎMGFL Nr. 6) pentru a semnala problema cu care se confruntă – curtea blocului ce se află într-o stare deplorabilă (lipsa locurilor de joacă, a urnelor de gunoi, lipsa iluminării și a spațiilor înverzite; bănci deteriorate și drumuri stricate)

REZULTATE: Participanții deprind procesul de consultare a cetățenilor; își îmbunătățesc abilitățile de comunicare și lucru în echipă. Ei identifică o problemă prioritară reală, negociază și pun presiune democratică pe autorități; cercetează un anumit subiect și învață să adune dovezi și argumente care susțin strategiile lor.

Tinerii propun și dezbat strategii alternative pentru problema murdăriei din curțile blocurilor municipiului Chișinău


Accesează
ETAPA II. ȘCOALA DE POLITICI