Aplică la Şcoala de Gândire Critică CHALLENGER

Vrei să înveţi:

  • să identifici o problemă prioritară prin comunicarea cu cetăţenii;
  • să înţelegi ce este o politică de stânga sau de dreapta;
  • să gândeşti analitic şi să dezvolţi politici bazate pe necesităţi reale;
  • să însuşeşti abilităţi de prezentare;
  • să comunici cu autorităţile;
  • să faci campanii de advocacy?

Aplică la Şcoala de Gândire Critică CHALLENGER, ediţia a cincea.Programul are două componente:

Școala de Cercetare și Dezbateri
Perioada de desfășurare: Octombrie 2017 – Aprilie 2018

În echipe, participanții vor cerceta și analiza problemele locale cu care se confruntă cetățenii și vor elabora o strategie și un plan de acțiuni, iar prin mobilizarea comunității, vor face pași spre rezolvare. Grupul va exersa deprinderea de a consulta și de a comunica cu cetățenii pentru identificarea unei probleme prioritare comune, de a negocia și de a pune presiune democratică pe autorități.

Ulterior, participanții vor propune alternative de rezolvare a problemei prin supunerea acestora dezbaterilor. Participanții vor învăța structura unui argument și cum se creează un policy case. La fel, aceștia vor avea posibilitatea să-și dezvolte abilitățile de vorbire în public și participare la dezbateri.


Școala de Politici
Perioada de desfășurare: Aprilie – Iunie 2018

La Școala de Politici ajung cei mai buni participanți din prima etapă. Challangerii vor propune rezolvarea unor probleme naționale ce afectează o anumită parte a societății. Tinerii vor învăța să elaboreze propuneri de politici publice și să dezvolte mesaje politice pentru diferite grupuri-țintă.

Fiecare echipă va fi ghidată pe parcursul activității sale de un mentor. Formatorii fac parte din sistemul instituțional al NDI (Institutul Național Democratic din SUA).


Cine poate participa?

Studenții și tinerii profesioniști, cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, cu sau fără experiență în astfel de programe, membrii de partid, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale sau instituții de stat etc.

Programul este organizat de către Institutul Național Democratic din SUA, reprezentanța în Moldova. NDI este o organizație neguvernamentală, neafiliată politic și non profit, care, mai bine de trei decenii, susține instituțiile și practicile democratice în întreaga lume. Din 2003, în Moldova, programul NDI contribuie la promovarea responsabilizării guvernării prin creșterea participării cetățenilor în procesele politice și în viața comunitară.


Termenul limită de aplicare este 8 octombrie 2017, ora 17.00. Pentru a te înscrie în cadrul programului, completează formularul de aplicare.

2 gânduri despre “Aplică la Şcoala de Gândire Critică CHALLENGER

Comentariile sunt închise.