Ce spun absolvenţii CHALLENGER

Şcoala de Gândire Critică este deja la a patra ediţie. Misiunea programului este de a forma un grup de tineri care este capabil să analizeze probleme, să identifice priorităţi şi să elaboreze soluţii care să poată fi implementate.

În fiecare an, peste 150 de tineri aplică la programul nostru, jumătate sunt selectaţi, iar prin filtre naturale şi competiţii, la a treia etapă ajung în mediu 15 persoane.

Am rugat absolvenţii să ne spună ce au învăţat în urma programului şi cum îi ajută la job cunoştinţele acumulate.

carina_eniCarina EniCHALLENGER 2: „Programul CHALLENGER a fost o adevărată provocare care m-a ajutat să câștig încredere în propria persoană. M-a învățat să pot în orice situație să adopt o atitudine și o postură încrezătoare și într-o anumită măsură mi-am depășit teama de a vorbi în public. Cel mai important este că am învățat să îi mobilizez pe cei din jur de a găsi soluții reale pentru problemele cu care ne confruntăm.”

olegOleg TomşaCHALLENGER 1: Programul mă ajută zilnic să structurez gândurile, să analizez critic informaţia şi să găsesc soluţii la problemele prioritare. Acum pot să pregătesc interviurile şi dezbaterile într-un mod eficient.”

 

rodica

Rodica CatareuCHALLENGER 2: „De multe ori tindem să credem că noi cunoaștem anumite realități, dar am înțeles că e bine totuși să ne documentăm pentru a afla cum stau lucrurile. Asta îmi folosește când lucrăm cu colegii la identificarea unor noi idei de proiecte. Îndemnul meu de fiecare dată este să vedem lucrurile din perspectiva beneficiarilor, să discutăm cu ei, să analizăm mai atent recomandările lor din proiectele anterioare

cristinaCristina StatiCHALLENGER 2: „În urma numeroaselor dezbateri, dar şi a activităţilor în general, programul m-a ajutat sa devin mai organizată în discursuri şi în exprimarea opiniilor. Acum pot să fac un discurs mult mai convingător şi argumentat (îmi este deseori mai simplu să îmi conving oponenţii).

cristiCristi MariuţăCHALLENGER 2: „Cea de-a III-a etapă a programului m-a învățat să cercetez mai profund o anumită problemă și, respectiv, să vin cu o soluție documentată. În același timp, tehnica dezbaterilor m-a ajutat să construiesc argumente puternice în favoarea unor propuneri.

 

mariaMaria JosanCHALLENGER 3: „La Școala de Politici am învățat care sunt elementele cheie care determină succesul unei strategii și cum pot fi create soluții optime pentru probleme majore. Din moment ce este prezentată o strategie din partea autorităților, deja pot cu ușurință depista dacă aceasta vine să soluționeze cu adevarat o problemă sau a fost creată doar pentru a respecta anumite prevederi și rigori care de cele mai multe ori sunt depășite pentru realitățile Republicii Moldova.

Întru realizarea viziunii CHALLENGERMoldova are nevoie de o generaţie nouă de funcţionari, aleşi locali şi naţionali, organizatori comunitari şi dezvoltatori de politici. Aceştia vor înţelege ce este participarea democratică şi se vor implica eficient în dezvoltarea societăţii. – menţinem legătura cu absolvenţii programului şi susţinem proiectele sau ideile lor şi organizăm evenimente pentru alumni.


 

Absolvenţii CHALLENGER 1 au fost creatorii platformei Primăria Mea şi continuă lucrul asupra acesteia.

Absolvenţii CHALLENGER 2 au început o campanie de advocacy pentru reparaţia capitală a subteranelor din Chişinău; proiect care este continuat împreună cu colegii lor de la PRIMĂRIA MEA.

Iar reprezentanţi ai celor trei ediţii au participat la campania de educaţie cetăţenească pentru alegerile prezidenţiale din 2016 AVEM CE VOTĂM.

Dacă aplicaţi la programul nostru, aveţi ocazia să deveniţi membri ai comunităţii CHALLENGER care deschide noi uşi pentru proiecte şi parteneriate inovatoare şi curajoase.